Om heterosexualitet

Jävla feministfitta skriver om heterosexualitet.

Hon säger att om någon nämner sin heterosexualitet vill hon ”bara sucka högt och himla med ögonen”, eftersom de ”uttråkar mig så jävla mycket”. Det är ett respektlöst och socialt inkompetent beteende man bör förändra snarare än stoltsera över. Det är lika legitimt att vara heterosexuell, som att ha någon annan läggning.

Hon undrar varför vi tror att heterosexualitet är så vanligt, och besvarar sin egen fråga: ”Nej, vi föds inte till det, vi tvingas till det.” Detta är en uppfattning som saknar vetenskapligt stöd.

Hon menar att en kvinna måste förverkliga sig själv genom heterosexuella och monogama relationer. Det är kvinnoförnedrande att tala för alla kvinnor på det sättet. Alla människor har olika värderingar, intressen och drömmar. Vi förverkligar oss själva på olika sätt.

Hon skriver att det ”är väl inte så konstigt” att många ingår i heterosexuella och monogama relationer, eftersom de ”ses som de enda värdefulla relationerna”. Detta är felaktigt prima facie. Snart sagt alla människor har en mängd olika slags relationer som de finner värdefulla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s