Män som söker kontakt med kvinnor

Fanny skriver om kontaktsökande män.

Hon upplever att man som kvinna förväntas vara ”jävligt glad och trevlig” mot män som söker kontakt. Ja, det stämmer nog. Människor förväntas vara glada och trevliga rent allmänt, och till viss del hör det till social kompetens att vara trevlig gentemot sin omgivning. Det är inget säreget för kvinnor i en situation där män söker kontakt.

Hon skriver att det är särskilt jobbigt när män tar kontakt ”enbart för kontaktens skull och liksom vill att jag ska ge dem någonting”. Så vilket stämmer? Antingen vill de ha kontakt för kontaktens egen skull, eller så vill de att kontakten skall syfta till något mer.

Hon upplever ”i princip aldrig att kvinnor tar kontakt på motsvarande vis”. Nej, varför skulle hon göra det? Kvinnor tar i regel den typen av kontakt med män.

Hon drar slutsatsen att det handlar om ”att män anser sig ha rätt till kvinnor”. Nej, om de ansåg det skulle de väl klubba ner dem, släpa in dem i sin grotta och våldta dem. Inte ta kontakt i hopp om gensvar.

Hon påpekar att vissa män tycker att ”det är roligt” när kvinnor ”besväras av deras kontaktsökande”, och tror att ”dessa män är sadister som njuter av att kränka kvinnors integritet”. Så kanske det är i vissa fall. En rimligare förklaring är dock att de känner sig utlämnade när de söker kontakt med främmande människor, och beter sig på det här sättet som en skyddsmekanism för att slippa visa sig sårade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s