Fanny om fascism och rasism

Fanny skriver om liberalism.

Hon menar att liberalismen ”sopar mattan för till exempel konservatism, nazism och rasism”. Det är med hjälp av ”liberal retorik och liberala rättigheter” som dessa krafter växer sig starka, och det beror i sin tur på liberalismens idé om att ”alla åsikter är lika mycket värda”.

Liberalismen säger inte att alla åsikter är lika mycket värda, utan bara att yttrandefriheten gäller alla. Det som Fanny egentligen tar avstånd från hos liberalismen är yttrandefrihet.

Hon har tidigare skrivit att yttrandefrihet ”är liksom bara tankar, det betyder inget” och kallat det för ett ”så jävla ointressant ‘ställningstagande'”.

Hon har också hävdat att ”vita kvinnor allierar sig med vita män i ett gemensamt förtryck av rasifierade kvinnor” och att feminister bör ”sluta alliera oss med vita män”.

Hon tar avstånd från yttrandefrihet, delar upp människor i raser, beskyller ”vita” som grupp för förtryck och uppmanar att ta avstånd från dem. Hon står med andra ord fascismen och rasismen nära på väsentliga punkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s