Andra kvinnors livsval

Fanny skriver om andra kvinnors livsval.

Hon säger att hon inte ”vill ha en man”. Ändå har hon emellanåt nämnt att hon bor med sin pojkvän.

Hon hävdar att ”chansen att jag lyckas attrahera en man med så god inkomst att jag skulle kunna vara hemmafru är ganska liten”. Det är knappast självklart att män höjer sina krav för att de har en god inkomst. Förhållanden handlar trots allt i första hand om kärlek och kompatibilitet, och först i andra hand om sådant som den praktiska bekvämlighet som två inkomster innebär.

Hon menar att hon inte kan ”svara för eller recensera andra kvinnors livsval”. Det gjorde hon på ett tydligt sätt för bara några dagar sedan.

Hon talar om Blondinbella (Isabella Löwengrip) och säger att det är viktigt för henne ”att accentuera sin kvinnlighet” för att hon ”tar plats i manligt kodade rum”. Här tar hon sig tolkningsföreträde framför Isabella, som kanske eller kanske inte håller med om den förklaringen.

Hon skriver också att kvinnor i patriarkatet tjänar på ”konventionella livsval”. Men det stämmer i alla samhällen med eller utan ett patriarkat. Det är (ceteris paribus) alltid enklare att vara och göra det normala eller konventionella. Vad man i slutändan tjänar på, kan förstås bara den enskilde individen avgöra för sig själv.

En reaktion på ”Andra kvinnors livsval

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s