Barns uppfattning om kön

Lady Dahmer skriver om barns uppfattning om kön.

Hon skriver att hennes barn i 5-årsåldern börjat tala om tjejer och killar, och säger att de ”är så jävla lättpåverkade”.

I själva verket begränsar inte barn (till skillnad från en del vuxna) sin kunskap om världen efter vad som råkar vara trendigt eller politiskt korrekt. De inser tidigt att människor är antingen tjejer eller killar (med undantag för ett relativt fåtal transsexuella och hermafroditer).

3 reaktioner på ”Barns uppfattning om kön

 1. Jag kan bara känna empati med de stackars barn som tvingas växa upp med sådana tydligt förvirrade föräldrar och som är så utåtagerande på basis av nämnda förvirring. Risken är stor, och inlägget ovan talar för det också, att dessa ungar kommer att få ta största smällen för mammans uppenbara ideologisk-emotionella psykologiska komplex. Men nu ska jag inte ägna mig åt spekulativt psykologiserande, personen i fråga kan lika väl vara en väldigt bra förälder detta till trots. Men vi ska inte glömma de många övergrepp som 68-generationen lämnade efter sig och som hade grund i föräldrarnas ideologiska världsbild även de.

 2. Apropå barn, så här sa Doris Lessing angående de genusexperiment som i dag bedrivs i förskolan och skolan:

  ”Vi har många underbara, smarta, starka kvinnor överallt, men vad händer med männen? Varför måste detta ske på bekostnad av män?

  ”Jag besökte en skolklass för nio- och tioåringar, flickor och pojkar, och en ung kvinna berättade för dessa barn att orsaken till krigen var männens medfött våldsamma natur”.

  ”Man kunde se de små flickorna, gödda av självgodhet och inbilskhet, medan de små pojkarna satt där ihopsjunkna, bedjande om förlåtelse för sin existens, i tron att det skulle bli mönstret för deras liv.”

  Lessing sade att läraren försökte ”fånga min blick, och trodde att jag skulle godkänna detta skräp”.

  http://ekvalist.blogspot.se/2013/11/doris-lessing-om-mansforaktet.html

 3. Just i 5-årsåldern börjar barn bli medvetna om sin könsidentitet (biologisk). De börjar förstå att ”jag är en pojke och kommer bli en pappa när jag blir stor” och motsvarande för flickor. Det är en viktig period och insikt. Däremot är det inte bestämt vad en ”pappa” eller ”mamma” kan göra och vara. Radikalfeminister blandar ofta ihop könsidentitet (biologi) med könsroll (social). Därmed skadar de barnen mer än de förstår. Att bli berövad sin könsidentitet är ett trauma. I de fall där man chansat och opererat om oklara fall fel, har de individerna mått mycket dåligt. Att det är biologiskt visas tydligt av att man inte kan ”bota” transsexuella som känner sig fångade i fel kropp. Vore sexualitet och könsidentitet sociala konstruktioner skulle man t ex kunna ”bota” homosexuella. Vi har en svart historia när vi försökte. Vissa religiösa tror det fortfarande. Hamnar man i samma båt som fundamentalistiska religiösa i en fråga bör man tänka till ett extra varv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s