Den fruktlösa jakten på bra män

Fanny skriver om jakten på bra män.

Hon säger att idén om en ”bra man” handlar om att ”vara så manlig som möjligt utan att det trillar över i uppenbart förtryck”. Med vilket hon förstås menar att även de bästa av män måste vara förtryckare — men de förtrycker på ett sätt som inte är uppenbart.

Hon observerar att ”myten om den bra mannen” finns även ”i feministsammanhang”. Ja, den breda majoriteten av feminister hävdar faktiskt inte att alla män skulle vara dåliga per definition. Att kategoriskt och utan något som helst empiriskt underlag avfärda lite över 50 % av världens befolkning — ca 3 500 000 000 människor — som ”inte bra” är, i ett krystat försök till saklighet, mindre än trovärdigt.

Hon hävdar att dessa feminister vill ”ta de ‘bra’ bitarna och förkasta de dåliga”; de vill ”behålla den manliga styrkan… men förkasta våldet den leder till”. Så en av de skenbart bra bitarna, men som behöver förkastas, är alltså den manliga styrkan? Den relativa fysiska styrka som män har av genetiska orsaker?

Hon skriver att hon ”släppt drömmen om en ‘bra man’ och istället börjat nära den om en icke-man”. Jag undrar om hon någonsin frågar sig själv vad som är mest rimligt: att idén om att hitta en bra man bland världens 3,5 miljarder är en fruktlös önskedröm, eller att hennes uppfattning om bra resp. dålig är skev.

2 reaktioner på ”Den fruktlösa jakten på bra män

  1. Tack för en bra och vass blogg!

    ”Hon skriver att hon ”släppt drömmen om en ‘bra man’ och istället börjat nära den om en icke-man”. ”
    FÅ kan ju fundera över om hat mot män är en bra raggningsstrategi. Antalet medlemmar i MFJ är ju trots allt begränsat…

    Om den fysiska styrkan: Mäns fysiska styrka verkar vara ett problem för FÅ. Det är riktigt att män i genomsnitt är starkare än kvinnor, men det finns fysiskt svaga män även i Sverige, det är bara att leta. Internationellt sett så är syd- och ostasiatiska män i snitt svagare än nordeuropeiska. Dock har det ofta historiska orsaker, som brist på mat. Av flera orsaker så skulle jag rekommendera FÅ att göra en resa till Nordkorea, där kan FÅ säkert få tag i en tillräckligt svag man för att tillfredställa sina lustar med – och ändå känna sig överlägsen. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s