Patriarkatet och heterosexualiteten

Jaylazkar skriver om sitt feministiska uppvaknande.

Hon hävdar att patriarkatet har som målsättning att ”internalisera kvinnohat i kvinnor”, och att hindra kvinnor ”från att skapa djupa emotionella band” till icke-män. Detta har beskrivits av ”olika kvinnliga feministiska teoretiker”. Men det är inte bara en teorifråga, utan också en empirifråga. Empiriskt underlag saknas.

Hon menar att patriarkatet upprätthålls ”av att sammanföra män och kvinnor genom heterosexualitet”. Detta saknar vetenskapligt stöd. Hon hänvisar till ”en studie” som skall ha visat att vissa kvinnor blivit ”politiskt lesbiska”, d.v.s. tagit avstånd från en patriarkalt påtvingad heterosexualitet. Den rimliga förklaringen, med hänsyn till dagens vetenskapliga läge, är att dessa kvinnor var homo- eller bisexuella redan innan sitt ställningstagande.

Hon nämner en tidigare heterosexuell samborelation, där hon ”pratade mycket om ‘när vår relation var slut'” för att ”provocera fram känslor”. Det är svårt att förena med idén att kvinnor tvingas göra det känslomässiga arbetet i heterosexuella relationer.

7 reaktioner på ”Patriarkatet och heterosexualiteten

 1. Det är mycket intressant att hon läst dessa kurser på universitet… visst det kanske förkom källkritik under kursen som hon själv helt bortsåg från, men man undrar ju… vad är det för indoktrineringsskola vi har med namnet Genusvetenskap.

 2. Det här börjar bli riktigt spännande. Om patriarkatet hittat på det där med heterosexualitet, så måste det ha varit i mänsklighetens gryning – eller tidigare, för våra släktingar bland djuren uppvisar ju också heterosexuellt beteende. Det här betyder att patriarkatet är så ingrott i djurvärlden att det liksom blir naturen själv. Kort och gott: patriarkat = naturen. 🙂

  • Det slutledningen Jaylazkar drar där är så sorgligt, för en normal begåvad person över 6 år inser ju att det är något som inte stämmer med påståendet eftersom det till det du skriver, dvs universum är patriarkatet.

   Dock så innebär det faktiskt att patriarkatet ska existera precis som det alltid varit, eftersom det är en naturlag.

   Jaylazkar är naturligtvis sorglig, frågan är numera är hon farlig. Idag var det väl isaaaackaaaa hon skrek ut om män.

   • Ishackan är en referens till den ishacka som Trotskij dödades av. Proletären delade sedermera ut ”månadens ishacka” till människor som motarbetade revolutionen.

  • Haha! Det är vanligt att män reagerar mot radikalfeminister (och även mot gängse feminister) med att vända på resonemanget och visa hur det även slår mot män. Då accepterar man deras premisser, och konstaterar bara att det går att dra fler slutsatser från dem. Felet ligger redan i premisserna, och det är mot dem kritiken bör riktas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s