Interaktion med män och mansförakt

Jävla feministfitta skriver om sin interaktion med män.

Hon inleder med att hon vill gå på en ”vettig grej”, men att hon tvekar för att det ”bara är snubbar som kommer gå”. Det blir ett ”jävla sausage party”, och vad män har att säga intresserar henne ”inte särskilt mycket”. Detta är ett tydligt mansförakt.

Hon berättar att hon har svårt för att närvara på möten med andra män, t.ex. när hon besöker läkaren eller pratar med rektorn. Hon blir ”genast väldigt osäker”. Och hon frågar: ”Hur ska jag förklara mina känslor för någon som aldrig har fått lära sig empati, hur ska denna människa möjligtvis kunna förstå mig?” Varför utgår hon från att dessa män, och män i allmänhet, saknar empati? Är det inte en oerhört förminskande utgångspunkt? Att man har svårt att klicka eller identifiera sig med någon betyder inte att denne måste sakna empati.

Hon hävdar att hon ”i deras ögon” aldrig kommer att bli ”en fullvärdig människa”. Här tar hon sig tolkningsföreträde, genom att tala för dem istället för att låta dem tala för sig själva. Endast dessa män kan veta om de betraktar henne som en fullvärdig människa eller ej.

Hon hävdar också att det är enklare att möta med kvinnor, för att de ”utsätts för samma förtryck” och därför ”vet hur det är”. Ännu ett tolkningsföreträde, d.v.s. hennes beskrivning av hur andra kvinnor upplever deras möten.

3 reaktioner på ”Interaktion med män och mansförakt

  1. Vi vänder lite på steken och ser hur det låter:

    ”Jo, jag tänkte gå på en häftig grej om historiska kläder, men det kommer säkert bara dit en massa kvinnor. Det blir en veritabel ”tacobuffé”. Jag är faktiskt inte så intresserad av vad de har att säga. Bara en massa tjatter. Hur ska man kunna prata med människor som inte lärt sig teknik, utan bara pratar känslor? Hur ska de kunna förstå mig och min teknologiska syn på gamla tyger? De kommer aldrig att se mig som en hel människa eftersom jag inte behärskar alla brodyrstygn. Faktiskt är det lättare att umgås med män eftersom de utsatts för samma tjat och gnat från kvinnor.”

    Någon som inte skulle kalla personen trångsynt, fördomsfull och sexistisk?

    • Såg nu på hennes sida att hon är 16 år, har psykiska problem, medicinerar, kontakt med kurator, bup och hamnar i samtal med rektor. Tjejen mår uppenbart inte bra. Kanske inte ska gå så hårt åt henne för att hon ser världen som svart-vit och med egna överlägsna svar på alla stora frågor. Ligger i åldern.

  2. Angående hennes ålder. Är ofta ett problem i vårt nya sätt att kommunicera. Vi värdesätter deras åsikter mer i text än när människor talar. Hade vi hört tjejen säga detta hade aldrig ngn brytt sig. Nu bryr vi oss av flera orsaker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s