Grejer män (kanske) gör

Fanny listar fem grejer män gör.

1. De tar på kvinnor utan att fråga. Ja, det händer. Män tar för sin del på män, kvinnor på män och kvinnor på kvinnor. Såvida vi inte talar om tafsande är det här en individsak. Vissa personer är väldigt fysiska medan andra ogillar fysisk kontakt. Det kan också vara en kulturell sak. Vi är ganska tillknäppta i Sverige jämfört med många andra platser i världen.

2. De kommenterar kvinnors utseenden. Ja, men t.ex. när? När ”en kvinna är ledsen och då säger en man kanske att hon borde muntra upp sig för att hon är en ‘söt tjej'”. Det är helt klart en konstig kommentar, om hon nu inte var ledsen över sitt utseende. Men missriktad tröst borde inte heller vara något stort problem.

3. De har sex med kvinnor utan att veta om de vill, eller trots att de sagt nej. Det är inget som ”män gör”. Det är något som vissa män gör. Och självklart är det respektlöst, kränkande och ett brott mot deras rättigheter. Sex hör hemma mellan samtyckande vuxna.

4. De är tysta om eller förnekar sina känslor, istället för att berätta vad de tänker och känner. En märklig sak att klaga på, med tanke på att hon nyss ansåg att det var obehagligt när män är ärliga om sina tankar och känslor, för att hon då måste förhålla sig till dem.

5. De pratar om hur mycket sämre kvinnor är på olika saker. Det är ironiskt att klaga över detta, när man just gjort en lista över saker som män är sämre än kvinnor på.

2 reaktioner på ”Grejer män (kanske) gör

 1. Punkt 1:
  Jag brukar inte ta på någon av något kön särskilt ofta men det händer att jag ger en kamrat av bägge könen en klapp på axeln.Ingen på mitt arbete eller i min umgängeskrets är särskilt fysiska på det sättet.
  Punkt 2:
  Kan väl hända att jag har komenterat en kvinnas utseende men då oftast så att hon inte hör det.
  Att jag skulle säga att en kvinna skall sluta gråta för att hon är så söt är ju helt absurt om det inte är en kvinna som jag känner och som beklagar sig över sitt utseende fast hon inte har anledning till det. Skulle väl dessutom tro att många kvinnor kommenterar mäns utseende också

  Punkt 3 tror jag inte är särskit vanligt. De flesta män respekterar ett nej från en kvinna.

  Punkt 4. det är uppenbarligen väldigt viktigt för kvinnor att prata om känslor men mindre viktigt för män att göra det. Vad är det som säger att kvinnornas känsloprat är bättre an männens brist på det ?
  5. De pratar om att kvinnor är sämre på olika saker. I min umgängeskrets pratar vi inte nedsättande om kvinnor pg.a deras kön. Däremot kan vi kritisera en enskild kvinna, eller för den delen en man, som gör något dåligt. Fast det är ju ironiskt, som sagt var, att just Fanny pratar om att män pratar om att kvinnor är sämre än män på olika saker. Hela hennes blogg handlar ju mer eller mindre om hur dåliga män är. Det skall vi alltså acceptera utan prut medan hon själv börjar gråta om någon kritiserar henne och hennes feministpolare

 2. Pingback: Skolproblemen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s