Sexraggande och friend zones

Fanny skriver om mäns raggande.

Hon undrar hur män gör ”när de skaffar sig vänner”. Saken är väl den att man i allmänhet får vad man söker. Söker man vänner är det också generellt vänner man hittar, inte en flickvän eller sexpartner.

Hon säger att ”processen” för att hitta en vän och en sexpartner ”ser faktiskt typ likadan ut”. Kort senare säger hon emot sig själv, och hävdar att sökandet efter sex skall ”göras enligt vissa regler”, där vi ”förväntas behandla människor vi ligger eller vill ligga med annorlunda än vi behandlar människor i allmänhet”.

Hon undrar: ”Varför är det så?” Nej, det beror inte på att män vill förtrycka kvinnor. Det beror på att vi tenderar att föredra hyfsat förutsägbara sociala konventioner som hjälper oss att förvänta och förstå interaktion. Om vi söker sex skall våra avsikter vara tydliga men inte obehagliga eller manipulativa. Därför etableras vissa sociala konventioner som låter oss söka sex på socialt accapterade sätt.

Hon berättar att hennes senaste ligg var med en kille som sagt att hon ”verkade kul”. Kan inte män göra så istället? Jo, det kan de, och det gör de också. Men det är ju ganska manipulativt att låtsas söka vänskap, om man i själva verket bara söker sex. Det är därför vissa män klagar över att hamna i en ”friend zone”. De söker inte romantik eller sex. De söker, och hittar, vänskap.

Hon säger att hon inte vill bli ”objektifierad det första som händer”. För all del. Men varför är det mer objektifierande att säga att någon är attraktiv, än att någon verkar kul? I det förra fallet vill man träffa någon för att dela fysisk njutning med; i det senare vill man träffa någon att ha roligt med. Är det ena nödvändigtvis mer ”objektifierande” än det andra?

Hon påpekar hur osympatiskt det är att ”bara vilja prata med någon” för att ”belönas med sex”. Ja, det är osympatiskt, om nu sex betraktas som belöning för en konversation. Men konversationen kanske syftar till att se om det finns något ömsesidigt intresse för sexuella aktiviteter? Det är inget fel i att söka sex, så länge man gör det på ett socialt kompetent sätt.

3 reaktioner på ”Sexraggande och friend zones

  1. Hur beter sig Fanny Själv för att söka en sexpartner utan att objektifiera någon man och hur skaffar hon vänner utan att prata med någon ?
    Jagbtror att det är ganska svårt att signalera ett sexuelt intresse genom att bara säga att jag tycker att du verkar vara kul. Det skall till mera än så enligt mig även om de orden kan vara en bra inledning för att visa att man gärna inleder någon form av relation med personen man säger det till.

  2. Den övergripande strukturen här är att män tar initiativ och kvinnor uppmuntrar eller avvisar initiativet. Om nu Fanny har åsikter om hur män ska ta sitt initiativ så har män motsvarande rätt att kritisera kvinnors beteende när initiativ tas. Eller också problematiserar man själva strukturen och vill att tjejerna ska börja ta mer initiativ i sitt sexsökeri men den svåra konsten betackar sig fina flickor från och väljer att kritisera mäns göranden och låtanden istället. Bekvämt och patetiskt men inte särskilt skarptänkt där Fanny.

    Och sen det här med ”kul tjej”! Det var liksom inte där som sex-initiativet togs. Vem som tog initiativ och hur det togs framgår inte av inlägget. Men att hänga och ha kul ihop ett tag kanske per automatik leder till sex för Fanny. En sån slampa! Fett ba liksom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s