Tacka nej till att sprida kunskap?

Seher Yilmaz skriver om feministiska män.

Hon vädjar till män att ”tacka nej”, när de blir tillfrågade att ”delta i ett helmanligt sammanhang”. Vad sägs om att istället tacka nej, ifall du kan rekommendera någon, oavsett kön, som har större kunskaper eller är bättre lämpad för uppdraget än du själv?

Hon förstår att du som man tror dig vara kunnig, men det ”innebär inte att din kunskap är så viktig och djup att den bara måste spridas till resten av världen”. Hon påpekar att du ”har ett ansvar”. I vanliga fall brukar det väl heta att vi har ett ansvar för att dela med oss av vår kunskap — inte för att avstå från att sprida den?

Hon påpekar också att ”väldigt få människor” har en så ”unik kunskap” att de ”inte kan bytas ut”. Samtidigt vädjar hon till män att ”sluta använda härskartekniker”. Hmm.

(Jag skrev om #TackaNej tidigare här.)

En reaktion på ”Tacka nej till att sprida kunskap?

  1. Man har en tydlig och radikal postmodern ansats till problemet. Eftersom det inte finns någon absolut kunskap att förmedla så är det kanske bättre att vad som helst sägs av vem som helst. Som är kvinna det vill säga. Det märkliga är väl resonemanget att ”väldigt få människor har en så unik kunskap…” är ju direkt motstridig eftersom teoretiskt är all kunskap unik och lika mycket värd. Fast kanske inte för män ändå.
    Därmed bevisat att åtminstone jag inte fattat ett dyft.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s