Om arbete och produktivitet

Moralfjant skriver om arbeten.

Hon är ”så jävla trött på att livet ska gå ut på att arbeta”. Mitt råd är i så fall att skaffa en annan målsättning med livet.

Hon säger att ”du är ditt arbete och det är typ det enda du gör”. Tolkningsföreträde, och i de flesta fall sakligt felaktigt.

Hon önskar att vi kunde ”fokusera på att människor” skall ”ha ett bra liv istället för” att ”vara produktiva hela tiden”. Visst är det inte bara produktivitet som ger människor bra liv, och det inser nog de flesta. Däremot finns också en väldigt tydlig länk mellan produktivitet och bra liv:

1456571_10152038101166131_925888959_n

Hon säger att vi borde ”ändra vår livsstil… så att vi skulle jobba mindre och konsumera mindre”. Vad sägs om att låta folk göra som de själva vill?

En reaktion på ”Om arbete och produktivitet

  1. Det finns inga egna val i en struktur! Hon kan inte välja något annat när samhället säger åt henne att man ska vara snygg och sexig och jobba och vara produktiv osv. När sen patrarkatet är krossat och hon kan sluta helt att bry sig om hur hon ser ut eller luktar osv, då r hon fri, fri att göra vad dom flesta gör då :-/ (strukturen).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s