Patriarkatet, ignorans och illvilja

Jaylazkar skriver om patriarkatet.

Hon hittar på något som hon i orwellisk anda kallar för ”manspeak”, och som är ”ett sätt att tala som grundar sig i känslokalla redogöranden”. Det handlar alltså om att tala, inte ur emotionell uppgivenhet, utan som man har förstånd till. Att hävda att detta är något karakteristiskt för män är kvinnoförnedrande.

Hon talar om ”det känslofulla kvinnliga språket” som ”grundar sig i känslor” och ”kretsar kring känslor” och ”används för att kommunicera känslor”. För att kvinnor har svallande känslor, men är till skillnad från män oförmögna till saklighet? Ett kvinnoförnedrande tänkesätt.

Hon hävdar att män inte ägnar sig ”åt att känna känslor”, och särskilt inte åt känslor som ”kan påminna om smärta”. Det är ett förbluffande ignorant uttalande. Jag skulle länka en vetenskaplig källa som belägger att män har ett känsloliv och kan känna smärta — om det inte så tydligt förolämpade läsarens intelligens.

Hon menar att hela samhället är byggt på ”att män ska känna så pass lite smärta som möjligt”. Källa saknas.

Hon talar om en ”högavancerad feministisk strategi” som inte ”nån jävla vanlig random så kallad feministisk man” bör ägna sig åt. Den reserveras för män som ”gråtit floder över hur vidriga de är”. Tillämpar hon också ett intersektionellt perspektiv här? Som vit förtrycker hon (enligt sitt eget synsätt) icke-vita. Betyder det att hon gråtit floder över vilken vidrig rasist hon är — eller ägnar hon sig inte åt att känna känslor?

Hon avslutar med att det är ”förjävla sorgligt att leva i detta samhälle”. Hennes fantasier om det verkar i alla fall djupt sorgliga.

7 reaktioner på ”Patriarkatet, ignorans och illvilja

  1. Pingback: Hängiven feminist och genusförespråkare söker nytt jobb! | WTF?

  2. Jaylazkar är enligt mig den sorgligaste människan bland de aktiva radikalfeministerna. Dessutom ger hon intrycket av att vara så instabil att hon kan vara farlig för människors väl och ve på riktigt. Hon tränar på att slåss, våldsromantiserar och har uppenbart förläst sig på SCUM-manifestet. Varje embryo till ifrågasättande på twitter möts med blockering eller i bästa fall okvädningsord. Hon verkar ha samma syn på sexualitet som regimen i Ryssland. Anklagar vilt personer som ifrågasätter hennes helt bisarra syn på heterosexualitet för ”heteropropaganda” som om en sexualitet behöver marknadsföras för att få fäste. Exakt samma synsätt som Putin har på homosexualitet och förbudet mot ”homopropaganda” i Ryssland. Värst är ändå hennes totala oförmåga till att ta eget ansvar för sitt liv och förmåga att se annat än förtryckare i världens SAMTLIGA män. Så fruktansvärt hatfylld. För mig obegripligt hur hon kan missa alla män som sliter som djur för sina familjers välstånd både materiellt och själsligt, hon verkar aldrig ha träffat en modern familjefar i hela sitt liv stackarn.
    Värstalistan av de jag känner till: 1.Jaylazkar 2.Fanny 3.Adori Hade deras hat och förakt varit riktat mot någon annan grupp i samhället hade de förmodligen polisanmälts.

  3. Föreställningen att kvinnor skulle vara helt känslomässigt styrda och män kallt logiska var väl något de ursprungliga feministerna irriterade sig på.
    Ja, ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s