Feminism och barnafödande

Fanny skriver om barnafödande.

Hon ogillar när folk tänker att det är ”‘naturligt’ att det finns risker förknippade med barnafödande, och därför bara accepterar dem”. Oklart vilka risker hon menar. Att födande är förknippat med risker över huvud taget är inget man kan förändra.

Hon menar att det ”bara är ett argument när det gäller risker som drabbar främst kvinnor”. Nej, det är alls inget argument, utan ett påpekande av fakta. När man gör något, får man acceptera de av naturen beredda risker det innebär. Oavsett kön.

Hon vill inte föda barn i en värld där hon ”förväntas vara hemma från jobbat längre än min partner”. Men att jobba var väl löneslaveri, och det skall du väl inte förväntas ägna dig åt?

Hon vill inte heller föda barn i en värld där reproduktion anses vara hennes ”skyldighet och mening i livet”. Då borde det väl gå utmärkt att skaffa barn, eftersom ytterst få människor anser det.

Hon talar om ”att gå i barnfödarstrejk”. Att strejka innebär allmänt att man slutar göra något. Inte att låta bli att göra något man aldrig tidigare gjort. Det är lika meningslöst som om jag skulle månlandningsstrejka, för att jag aldrig varit på månen och inte tänker åka dit heller, och tro att det var något slags relevant ställningstagande.

Hon skriver att tills ”samhället slutar avkräva att min kropp ska användas till något mer än mina egna syften, kommer strejken fortgå”. Ja, folk skaffar i största allmänhet barn för att de vill det, och låter bli om de vill annorlunda. Det är väl bra om Fanny också tänker så.

Hon menar att det inte är ”ett fritt val” att ”skaffa barn i detta samhälle”, utan ett ”resultat av ideologiskt tvång”. Nej, det är helt enkelt sakligt felaktigt, och även ett motsägelsefullt resonemang. Å ena sidan är det inte ett fritt val, å andra sidan väljer hon att låta bli.

9 reaktioner på ”Feminism och barnafödande

 1. Det var ett tag sedan jag hade intentionen att på intellektuellt sätt kommentera Fannys artiklar. Det är fullständigt meningslöst har jag märkt, inte för att det är obestridligt det hon anför utan att det går långt utanför allt som vi kallar för förstånd. Inte ens en benevolent tolkning med avstamp i en postmodernistisk idérymd kan någonsin göra hennes ansatser begripliga.
  Med detta i åtanke är jag evigt tacksam att du skrutinerar bloggerskans puerila nonsens.

 2. Pingback: SR vet inte själva hur de definierar jämställdhet! | WTF?

 3. Hennes problem er at hun tror hun straffer oss ved å ikke føde barn. I realiteten er nok det til det beste for alle at hun ikke gjør det. Streik videre!!

 4. Barn behöver minst en psykisk stabil förälder, som har kontroll på sina egna nojjor. Den dag hon tänker bryta strejken, får vi hoppas att det är med en självsäker man med båda fötterna på jorden. Fast en sån håller nog regnkappan på om han har någon som helst självbevarelsedrift. Risken är att det blir med en annan projicerande neurotiker och då är det nog bäst för barnet att förbli ofött.

 5. Som sagt var,ingen kommer att sörja om Fanny aldrig blir förälder. Vi kommer snarast applådera
  ett sådant beslut.
  Förstår heller inte hur hon skulle lyckas hitta någon som skulle vilja ha barn med henne.Det måste i så fall vara någon som är lika bombad som hon själv är.

 6. Fanny bör genast skaffa sig en ryggrad. Med en sådan behöver man inte bry sig om ”samhällets förväntningar” om ditten och datten. Man kan dessutom lämna sitt barn åt andra att sköta från dag ett om man nu vill det. En del av dessa prinsessor på ärten vill i sin fullkomliga egocentricitet att hela världen ska skräddarsys så att de själva varken ska behöva uppbåda någon minsta jävlaranamma eller kurage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s