Heterosexualitet är ingen valfråga

Fanny skriver om heterokärlek.

Hon hävdar att ”sexualiteten precis som det mesta är en social konstruktion”. Det strider mot vetenskaplig konsensus, som fäster större vikt vid biologiska orsaker.

Hon menar att det finns ”en anledning till att många kvinnor uppskattar att bli dominerade i sängen”, d.v.s. patriarkatet, och att det är något som vore ”helt möjligt att lära om”. Samma svar som ovan. Med tillägget att det här är ett förrädiskt tänkesätt, för att det skuldbelägger människor för deras sexualitet.

Hon ser inte varför sexualiteten ”skulle vara mer fast i sten än något annat här i livet”. Väldigt mycket här i livet är satt i sten. Har du försökt att sluta tycka om din favoritmusik, att inte känna empati för dina närmaste — eller att bara försöka avsky den där vackra solnedgången som sänker sig bortom träden på andra sidan ån? Förmodligen är du ungefär lika oförmögen att göra något av detta, som att sluta bli sexuellt stimulerad av de tankar och handlingar som idag stimulerar dig.

Hon säger att om man nu ändå ”tycker om att ha sex på ett visst sätt” så skall man ha det. Det är i alla fall bra. Det är mer än vad hennes sambo Jaylazkar medger, som betraktar heterosexualitet som ett hot.

8 reaktioner på ”Heterosexualitet är ingen valfråga

  1. Om man nu antar att hon har rätt (mot forskningen som visar att sexualitet har starka medfödda faktorer) då öppnar det upp för att övertala de med annorlunda läggning att ”tänka om” och ”gå den rätta vägen”. Då måste det vara lika ok för konservativa kristna att försöka omvända homosexuella som för Fanny att omvända heterosexuella med deras läggning. Visst finns det saker som kommer på mode (socialt), men vad folk tänder på verkar vara ganska konstant med tiden.

    När man inser att sexualitet till stora delar är biologiskt finns det heller ingen anledning att ens försöka omvända andra.

  2. Heterosexualitet är alltså ett aktivt val man gör. Frågan blir ju då denna; När väljer man att, som tjej, tycka om kukar? Vilken tidpunkt i livet vaknar en kille upp och bah, ”Wow, vaginor är fan asläckra. Vore säkert asnajs att få föra in min penis i en sån.” Kan inte Fanny söka bidrag från staten för att forska i det? Vore kul att se hur pass sjukt i huvudet staten blivit, alternativt se hur förkrossad hon blir när hon blir nekad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s