Feminism och ett öppet debattklimat

Fanny skriver om kritik och debattklimat.

Hon menar att det måste finnas ”ett öppet internt debattklimat”. Det håller jag med om. Men det måste också finnas ett öppet debattklimat utåt. Annars blir det just en sådan ”jävla debattklubb” hon inte vill ha. För att åstadkomma en större förändring i samhället, och inte bara locka de som redan håller med, måste man kunna diskutera sina frågor med människor som har motsatt åsikt. Ett sådant debattklimat tycks inte existera i dagsläget.

Hon anser att de som vill diskutera  ”om patriarkatet verkligen finns”, eller tycker att feminister ”pratar för mycket om att kvinnor blir förtryckta”, ställer sig ”emot feminism” och är ”motståndare till feministiska idéer”. Det är med andra ord okej att diskutera relativa ytligheter, men inte grundpremisserna. Om man inte håller med om att det finns ett patriarkat, eller om att allt som radikalfeminister hävdar förtrycker också är förtryckande, är man antifeminist? Särskilt det senare gör att merparten av alla feminister räknas bort. Merparten av alla feminister håller inte med om att t.ex. heterosexualitet är ett förtryck.

Hon menar att feminismen inte skall vara ”någon anslagstavla där vem som helst kan komma och klottra sina jävla åsikter”. Men det är på gott och ont precis det den måste vara — om målet är en genomgripande förändring i samhället. Då måste idéerna decentraliseras och överlåtas åt var och en att tycka till om. Men visst. I dagsläget tror jag inte att ett sådant projekt skulle ha någon framgång. Den stora allmänheten har fortfarande för stor respekt för både heterosexuella och funktionshindrade, och känner sig inte redo att delta i manshatarkonferenser.

Hon säger att ”ingen, förutom patriarkatet, tjänar på” att feminismen blir en anslagstavla enligt ovan. Men det betyder väl att nästan alla tjänar på det? Alla män förstås. Över 50 % av alla människor i ett svep. Och alla kvinnor som inte håller med dem, som vinner bekräftelse etc., och som kanske rentav tycker om män. Det lämnar inte särskilt många?

2 reaktioner på ”Feminism och ett öppet debattklimat

  1. Hon vet mycket väl att hon inte har några hållbara argument för sin extremfeminism och då vill hon naturligtvis inte debattera dessa. Då blir det bara alltför pinsamt när hon gång efter annan får stå och skämmas.
    Hennes typ av feminism går ut på blind lydnad.

  2. Nu har jag läst igenom Fannys blogginlägg i sin helhet, som jag alltid gör när jag vill kritisera nåt ordentligt, och kan konstatera att Fanny skriver ”störta patriarkatet” ungefär 1 million ggr.
    Jag blir bara förbannad när jag läser sån här skit. Fanny sätter sig på sin höga vanskapta hästjävel och tar sig definitionsrätt på feminism, vad feminsm handlar om samt hur lämplig kritik mot den bör se ut. Så här är det Fanny. Det finns inget patriarkat att störta. Det finns en könsmaktsordning som har sina historiska rötter i patriarkala strukturer. (Radikalfeminism). Könsmaktsordningen är en struktur och strukturer ”störtar” man inte utan försvagar genom synliggörande och tydliggörande via demokratisk politisk debatt som i bästa fall även mynnar ut i politiska beslut avsedda att underminera strukturen ytterligare. Det är så den feministiska kampen ser ut. Män förtrycker inte och är inga fiender inom radikalfeministisk åsiktstradition. När du skriver sån smörja så minskar chanserna att nån ska börja lyssna på en radikalfeminist som vill förklara och synliggöra KO med ungefär 100%. Din feministiska agenda, Fanny, störta patriarkatet, finns överhuvudtaget inte i någon svensk feministisk åsiktstradition och du försvårar med ditt bloggande för riktiga radikalfeminister att få genomslag i den politiska debatten och demokratiska processen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s