Det är okej att vara heterosexuell

Jävla feministfitta skriver om heterosex.

Hon talar om en lång diskussion med kränkta män ”och andra störiga heteros”. Varför anses det sexistiskt eller inskränkt att tala om störiga homos eller störiga transor — men inte att tala om störiga heteros?

Hon menar att det är borgerligt att säga att sexlivet är privat, och att ”alla får välja själva hur de vill ha sex”. Men om detta är borgerligt, är det kanske inte så hemskt att vara borgerlig? Att folk själva får avgöra hur de vill ha sex låter minst sagt rimligt.

Hon berättar att någon till och med hävdat att det är ”vidrigt och ohumant att kritisera heterosex”. Jag är böjd att hålla med den personen. Det är inget mindre än omvänd homofobi.

Hon beklagar att att kvinnor ”kände sig tvungna att försvara cismännen”. Det vill säga att kvinnor höll med dem om att heterosexualitet är okej.

Hon ogillar att kvinnor ”tvingas alltid ta ansvar för mäns omognad”, eftersom män ”tillåts bete sig som barn, de vet ju inte bättre”. Således ”alla ni heteros som gråter floder så fort någon kritiserar hur ni har sex”. ”Gå och sätt dig i ett hörn, var tyst och gråt dina jävla heterotårar för dig själv. Ingen bryr sig, hejdå.” Tja, vad svarar man på det? Det är trist att någon hyser sådant förakt för män och för heterosexuella. Och hon är inte ensam.

 Hon ”blir så ledsen” när hon ”stöter på dessa kvinnor” som ”bara måste berätta om alla bra ligg de haft” och om ”hur bra män de har träffat i sitt liv”. Hon tänker att ”männen som dessa kvinnor haft i sitt liv antagligen inte varit så schyssta som de påstår ändå”. Med andra ord menar hon, att hon själv förmodligen vet mer om dessa kvinnors relationer än de själva vet, och kör totalt över dem, utan att låta dem ha sin egen uppfattning. Hur kan detta beteende göra män till vidriga gubbslem, men vara något positivt för feministiska kvinnor?

En reaktion på ”Det är okej att vara heterosexuell

 1. Om det nu är så otrevligt för kvinnor att leva i en heterosexuell relation så begriper jag inte varför dom gör det. Är det som vanligt patriarkatet och de osynliga strukturerna som tvingar dom ?

  Förstår inte vad hon menar när hon skriver att det är borgerligt att säga att sexlivet är privat och att folk får välja vilket sexliv dom vill ha. Vill hon att någon myndighet skall tala om för oss vilken typ av sex vi skall gilla och att man därefter skall stå på gator och torg och berätta om det ?

  Förstår heller inte varför hon känner ett behov av att kritisera folk för att dom är heterosexuella.
  Skulle hon tycka det är ok att kritisera folk för deras homosexualitet ?

  Fast då drar hon väl fram det berömda underifrån perspektivet där de som är den underordnade minoriteten har rätt att kritisera och hata majoriteten men inte tvärt om.

  Frågan är om det överhuvudtaget går att ha en diskussion med henne eller om det ens är värt
  att uppmärksamma henne och hennes uppenbart ologiska och könsrasistiska åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s