Att föra en inkluderande debatt

Lady Dahmer skriver om inkludering.

Hon tycker att det är ”skitsvårt” att ”vara inkluderande” mot ”de där stolpskotten”, för att hon måste se dem ”som intellektuella jämlikar”. Kanhända skulle ett litet mått av ödmjukhet inte heller skada. Men jag har ett tips. Man behöver faktiskt inte se människor som intellektuella jämlikar. Man behöver bara behandla dem så.

Hon påpekar att om någon tycker olika, betyder det ”alltså inte nödvändigtvis att denne ‘inte tänkt till'”. Det är en för det mesta klok utgångspunkt. Bättre sent än aldrig?

Hon säger att ”respekt och ärlighet” handlar om att man ”bemöter sin motståndares argument med sakliga motargument istället för att avfärda dem som dumma eller ogenomtänkta”. Det är i så fall en positiv utveckling. Hon har annars varit snar att demonisera sin opposition.

12 reaktioner på ”Att föra en inkluderande debatt

 1. Snacka om att kasta sten i glashus. Men hon verkar ju bara beredd att inkludera och respektera feministiska meningsmotståndare, eftersom hon skriver om kommentarsfältet att ”antifeminister […] ryker direkt”. Så jag utgår från att det där med att ”bemöt[a] sin motståndares argument med sakliga motargument istället för att avfärda dem som dumma eller ogenomtänkta” inte gäller bemötandet av ”antifeminister”.

 2. Det känns väldigt mycket högstadium över Fanny, Jaylazkar och Ladydahmer, Att det är så viktigt med respekt och att man måste förtjäna den.

 3. Man inkluderar inte genom att kalla folk för stolpskott! Till att börja med. LD borde göra ett studiebesök på den här ”antifeminist-bloggen” om hon vill bli mindre provokativ och mer inkluderande men det vill hon inte. Hennes bloggagenda bygger liksom på att reta upp folk och sen kalla dom för stolpskott. Det är både roligt och ger många läsare i den svenska mobbingkulturen. Ansvarslöst fjortisbeteende, skolgård och högstadium för 37-åringar.

 4. Hon uppvisar en attityd på Twitter, se bild här http://imm.io/1mBTc, och säger sedan något helt annat eller slätar över i bloggen. Att ”se på varandra som intellektuella jämlikar” är inte att säga till en meningsmotståndare att denne är okunnig. Inte heller är det att frånta denne sitt tolkningsföreträde (som det är sådant tjat om men som jag upptäckt endast gäller den feministiska eliten, dessa har tolkningsföreträde framför alla). Och hur var det nu med att alltid sparka uppåt och aldrig nedåt? Jag har följt henne ett längre tag på både Twitter och bloggen så jag har sett mönstret. Inte sällan väldigt otrevlig i bloggen med mycket sparkar nedåt, sedan ett försök att vara lite resonabel i bloggen. Som den där manipulativa partnern/vännen som ömsom lyfter ömsom trycker ned för att bryta ned och hålla kvar.

  LD har en del kloka utgångspunkter ibland, t ex ”Att nån tycker olika betyder alltså inte nödvändigtvis att denne ”inte tänkt till””, problemet är att tanken aldrig blir mer än en tanke. Den omsätts aldrig i praktiken, i likhet med så mycket annat som tolkningsföreträde, intellektuell jämlikhet och aldrig sparka nedåt. Som så mycket annat är det bara ideologiskt pladder som inte har någon förankring i verkligheten eller ens i det egna agerandet.

  Avslutningsvis tycker jag att det är lite skojigt att en person som inte ens har tagit sig igenom gymnasiet slänger sig med begrepp som ”okunnig” och ”intellektuell jämlikhet”. Personen hon argumenterar med ovan är psykologstudent och efter en googling och lite överslagsräkning har jag kommit fram till att hon vid det här laget borde ha minst 150 hp. 0 hp och inte ens färdigt gymnasium mot minst 150 hp, det är ju inte ens en fråga om tyckande.

  • Att LD byter åsikt, inställning, attityd och ska bli en bättre människa betyder alltså inte nödvändigtvis att LD ”tänkt till”. Vi som kan se och har varit med ett tag ser mönstret. Och det är därför hennes kommentarsfält håller så låg intellektuell nivå. För vilka blir kvar i bottenslammet efter varje session av emotionellt präglad debatt och upprördhet?

   • Det har jag känt till i flera år och även sett att hon försöker få det till att det är samhällets/”patriarkatets” fel. ”Det är ingen slump att min man är karriärsdriven eller att jag är outbildad” säger hon och menar att det ”beror på att vi socialiserats enligt rådande ideal”. http://ladydahmer.alltforforaldrar.se/2011/october/det-finns-ingen-jamstalldhet-i-att-mamma-tar.html Nej det är ingen slump, utbildning är bekant ett val som man gör och har ni stuckit in huvudet på ett universitet? Nästan bara tjejer så ska vi prata ideal så är det definitivt ett ideal för tjejer att utbilda sig.

    Jag har inga som helst problem med att hon har VALT att vara en outbildad hemmamamma och även om jag haft ett problem med saken så är det inte relevant, men jag är så trött på dubbelmoralen, pekpinnarna, att hon säger en sak och gör en annan, den kassa attityden, frånskyllandet på andra, oviljan att ta ansvar.

  • Med tanke på den anti-intellektualism som brukar råda bland radikalfeminister, skulle nog LD totalt underkänna argumentet om skillnad i utbildningsnivå. Att komma och påstå sig veta mer än någon annan för att man har högre utbildning är gissningsvis en dödssynd bland LD & Co. Fanny har t.o.m. skrivit ett inlägg om det, minns jag nu.

   • hahaha.. fick en sån där rolig bild i huvet av ditt inlägg. 10000 kronorsfrågan, dramatisk musik, Fanny och LD inlåsta i varsin glasbur, med hörlurar på, rynkade pannor och lite svettiga av nervositet. Det är final i ämnet genusvetenskap och bara en kan vinna. Vem ska det bli?

   • Jag har läst LDs blogg från och till. Allt hon gör som går emot vad hon säger verkar vara patriarkatets fel. Radikalfeminism verkar till sin essens vara att kvinnor aldrig ska behöva vara ansvariga för sina egna handlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s