Om relationer i patriarkatet

Fanny skriver om relationer.

Hon hävdar att män som ”tar mindre ansvar” och ”utövar tolkningsföreträde”, är något som förekommer ”systematiskt i relationen mellan män och kvinnor”. Enligt vilken studie?

Hon säger att inte finns någon ”den rätta” som man kan ha en problemfri relation med. Jag har hört par som levt ihop i decennier säga att de aldrig upplevt problem eller grälat inom relationen, så det finns nog. Men jag upplever att det är sällsynt.

Hon menar att vi inte skall ”inbilla” oss att våra relationer kan vara fria ”från patriarkala strukturer” och ”från maktutövande”. Jag tror att det där är lite som med Gud. Den aktivt religiöse ser Gud överallt, men ateisten kan likt Laplace säga att han ”inte har något behov av den hypotesen”.

5 reaktioner på ”Om relationer i patriarkatet

  1. Är det något kön som ger sig själv tolkningsföreträde i relationer så är det väl kvinnor. Feministerna brukar ju alltid klaga på hur dåliga vi män är på att vårda relationer och ta hand om barn,kärleksliv,firandet av födelsedagar mm.
    Vad är det som säger att kvinnans sätt att se på relationer är bättre än mannens ?

    • Jag skulle generellt säga att ingens sätt att se på relationer är bättre eller sämre ”i sig”. Det handlar mer om att få en bra samförståelse inom relationen.

      • Jag håller med dig om att det ena könets sätt att se på relationer inte är bättre än den andres men feminister hävdar som sagt var väldigt ofta att män är dåliga på relationer. Det måste väl innebära att de anser att deras sätt att bygga relationer är bättre och det var det jag vände mig emot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s