Att älska sin kropp

Fanny skriver om att älska sin kropp.

Hon säger att om du ”älskar din kropp” så bygger det på ”samma gamla objektifiering av kvinnokroppen som får kvinnor att känna sig värdelösa för att de är fula”. Att älska eller hata sin kropp ”är två sidor av samma mynt: objektifiering”.

Att man kan råka förtrycka sig själv genom kärlek är ju i alla fall en intressant tanke.

11 reaktioner på ”Att älska sin kropp

 1. Det där går ju igen i allt Fanny, Jaylazkar, Adori etc skriver/twittrar. Hur man än beter sig är det fel. I synnerhet om du är man. Det lite nya i denna post är väl att även kvinnor inte kan göra rätt. Möjligtvis om man hittar en sätt att förhålla sig till sig själv med total likgiltighet, ställer mig dock tveksam till att det är något att sträva efter…

  • Precis så har jag också tänkt flera gånger. Fanny är så oerhört hård och kritisk till ALLT. Hon blir aldrig nöjd och hur än andra människor gör, så är det fel i hennes ögon.

 2. Feminister är oftast sina egna värsta fiender, i synnerhet den radikala varianten, den ena värre än den andra, inkongruensen och den intellektuella latheten är det som förenar, undantagen är få men de finns, björnkramar är kanske inte vad de och du behöver men tack för att du orkar lyfta upp några av de värsta trollen i ljuset. Vet inte varför du valt att granska de du just har valt men hoppas du orkar/vill titta på LD mer, det behövs om det ska finnas något hopp om att kunna ta feminister och feminismen på allvar.

  Läsvärt är alt du skriver i alla fall, tack!

 3. Läste ett par bra böcker i min avlägsna ungdom. ”Älska dig själv” och ”Sikta mot stjärnorna” hette dom. Kanske nåt för Fanny också. Har nog blivit mer påverkad av dessa böcker och min syn på mig själv än vad jag själv begriper.

 4. Jag har läst Fannys text och hon kan uppenbarligen inte skilja mellan den sunda självuppskattning man kan känna gentemot sin kropp och den sjukliga narcissistiska uppfattning man kan ha, som hon själv tydligen upplevde till och från när hon hade ätstörningar. Hon skriver ju till och med att hon fick pendlade mellan ”hybris” och ”självhat”. Typiskt narcissistiskt och inte sunt. Men att bara konstatera att man har en snygg kropp varje gång man ser sig i spegeln är knappast sjukligt på något vis, utan snarare bara bra för självkänslan.

  Dessutom skulle hennes resonemang kunna appliceras på vad som helst. ”Hoppas aldrig på något, uppskatta aldrig det du har, låt aldrig dig själv älska någon annan människa, för du kan bli besviken eller förlora det du har när som helst.” Att man inte ska hoppas på att träffa en partner eller hoppas på att den relation man har ska hålla, har hon ju förresten skrivit inlägg om. Hon verkar på det stora hela vara en desillusionerad person.

 5. Det är det ju typiskt att hon bara skriver att det är problematiskt för kvinnor att älska sin kropp och att det tänket bygger objektifiering av kvinnokroppen.
  Kan man objektifiera sin egen kropp och är det inte positivt om man åtminstone
  tycker om sin kropp även om den inte är perfekt ?
  Håller med Buffalo soldier och kvinna men inte radikalfeminist om att radikalfeminister verkar leva sitt liv för att hitta fel och gnälla på det.

  Måste vara ett kul liv dom har ;-).

 6. Hahha. Tenebrism var det roligaste jag råkat ut för på länge. En skön avkoppling från alla kissnödiga som finns därute.

  Om dina främsta källor faktiskt är seriösa i det dom skriver borde dom tilldelas Darwin awards. Deras tankar vill ju inte bara kroppen illa, tankarna vill förgöra sig själva. 😀

 7. Burgschki skrev en lysande sak om feminism utan att inse hur vråldumt det låter här: http://burgschki.wordpress.com/2013/12/19/1748/#comments

  ”Det är ju liksom inte feminismens fel att folk tolkar in grejer i patriarkatet så länge feminismen själv är tydlig med vad som åsyftas och definitionerna. Vilket i sig är ett problem då feminism kan te sig luddig, underteoretiserad, självemotsägande”

 8. Vilken fantastisk hemsida det här är. Skön avkoppling att läsa på fredagskvällen.

  Sedan tycker jag förvisso att Tenebrism’s sunda förnuft i sig självt är förtryckande, för att könsmaktsordningen.

  Men det är en annan femma 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s