Funktionshinder och vaginala orgasmer

Lady Dahmer skriver om sex och erektil dysfunktion.

Hon citerar en nyhetsartikel om ett par som betalar 1 500 kr i månaden för att kunna ha sex, då mannen behöver mediciner mot erektil dysfunktion. Hennes reaktion? ”Buhu jag kan inte använda kuken. Nähä?” Och på Instagram skriver hon så här: ”Så jävla trött på cismän o deras värdefulla heliga kukar som ska värnas till varje pris.” Jag kan inte undgå att dra en parallell till vad Fanny Åström skrivit mot funktionshindrade.

Hon skriver att ”kvinnor inte får orgasm vid samlag ses som normalt och nåt vi får finna oss i”. Ja, bl.a. feminister har arbetat för att öka medvetenheten om att kvinnor sällan kan få orgasm enbart genom penetration. Och nu är det istället något negativt om det ses som normalt?

Hon hävdar att ”kvinnomedicin brukar ju inte prioriteras precis”. Källa?

Hon undrar om vi kan föreställa oss ”att en man skulle finna sig i” att bara få orgasm under vart tionde samlag. Jadå, t.ex. om det var svårt eller omöjligt för mannen att göra det. Nu är det i regel inte så, och det handlar inte om någon patriarkal eller sexistisk konspiration utan om stimulans.

Hon raljerar över att ”så fort en man inte får stånd eller utlösning så ska vi genast stoppa pressarna för oj oj oj så synd det är om mannen som inte får eller kan knulla när han vill”. Artikeln handlar inte om erektil dysfunktion per se, utan om den enorma summa pengar paret betalar för att kunna ha sex. I en relation är man också två om sexlivet. Det är inte bara mannen som upplever erektil dysfunktion som ett problem.

Hon avslutar med att alla ”blir upprörda och skyndar till undsättning om man vågar antyda att problemet kanske är penetrationsnormen och kukfokuset”. Ja, det är väl rimligt, med tanke på att hon uttrycker sig raljant och nedlåtande om en specifik persons funktionshinder, och om hur ett specifikt par väljer att lösa problem i sexlivet. Det är ganska osympatiskt att trycka ner människor för att göra någon politisk poäng.

3 reaktioner på ”Funktionshinder och vaginala orgasmer

  1. Problemet verkar snarast vara att LD verkar ha en närmast patologisk tendens att hela tiden ställa en grupp mot en annan (precis som både nazismen och kommunismen också gör). Det ena utesluter inte alltid det andra, och fokus på manlig erektil dysfunktion innebär inte heller att mindre fokus nödvändigtvis läggs på kvinnors sexuella hälsa. Det finns flera exempel på när manlig hälsa hamnat i kölvattnet av kvinnlig hälsa dessutom, om man nu ska inta det perspektivet, ett sådant exempel är ju bröstcancer versus prostatacancer.

    LD verkar helt enkelt att ha svårt att höra något alls om män, vad det än må vara, utan att direkt associera detta till att per definition och per se vara ett kvinnoförtryck. Det är knappast en association som det finns empirisk grund till. Det är i stället snarast ett konspiratoriskt tänkande i stil med en ”judisk världsregering” eller liknande, och verkar mer ge uttryck för en skev världsbild snarare än verkliga omständigheter.

  2. Med tanke på att både Fanny och Lady Dahmer har uttryckt sin preferens för stora penisar är det kanske inte så förvånande var idéen om penisen som källan till kvinnans njutning har uppstått. Det verkar överhuvudtaget som att det här med att se kopplingen mellan den uttalade preferensen och vad det ger upphov till för associationer är något som är väldigt svårt.

  3. Tack för att du skapat denna blogg. Det behövs verkligen en motvikt till det som bara kan klassas som propaganda som LD och liknande spyr ur sig. Du plockar verkligen isär dem och jag hoppas de blir helt nedmonterade inom en snar framtid.Skrämmande att se hur ohederliga argument och absurd slutledningsförmåga får råda. Än värre skolgårdsmobbningen som drar i gång om någon vågar avvika i tankesättet och ingen verkar vilja/våga ingripa, Keep up the good work!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s