Med blicken mot framtiden

Som Mark Twain får jag säga att ryktet om min död är starkt överdrivet. Även om källan till ryktet är jag själv, som känt mig färdig med det här projektet. Det har inte slutat vara intressant, måhända, men det finns en gräns mellan att tillföra ett nytt perspektiv och att upprepa sig till leda. Jag kände att den gränsen började närma sig, och mitt summa summarum kändes som en rimlig avslutning.

Ni har varit många som, framför allt på Twitter, uppmuntrat mig att fortsätta skriva och sagt att jag tillför något positivt här. Inte de bloggar jag kritiserat, men inte bara antifeminister heller. Många feminister (både liberalfeminister och mer vänsterorienterade feminister) har sagt sig följa bloggen med behållning. Det gör att jag vill fortsätta skriva. Men jag är fortfarande osäker på upplägget. Borde jag kritisera vad bloggare skriver, som tidigare? Borde jag fokusera mer på att skriva utifrån ett eget perspektiv? En kombination av bägge?

Bloggen har avanonymiserats. Mitt namn står under ”om”. Jag har tidigare, huvudsakligen mellan 2007 och 2011, bloggat om liberalism och objektivism på equil.net och länge debatterat på Flashback med över 12 000 inlägg skrivna. Fokus har under de senaste åren hamnat på fotografering, och jag har över en miljon träffar på Flickr. Kulturarvsstudent vid SU, tycker om pretentiösa filmer och tjeckiskt öl, älskar kattmemer och vill gifta mig med Karl Pilkington i kvinnokropp. Där har ni mig. Typ.

Kommentera gärna hur ni vill att den här bloggens framtid skall se ut. Kommentarsfältet är nu åter tillgängligt för alla utan moderation. Men kom ihåg att jag eftersträvar saklig diskussion, om än med högt till tak åt alla håll. Rena elakheter riskerar att raderas i efterhand.

Tillsvidare säger jag Gott Nytt År! Här är ett foto jag tog vid tolvslaget:

17 reaktioner på ”Med blicken mot framtiden

 1. Det första upplägget har ett bäst-före-datum. Du var dock en frisk fläkt när man fick upp ögonen för din blogg. Fortsätt gärna att skriva men ändra taktik nu när du har din publik.

 2. Polemiken fyller sitt tydliga och klara syfte och är nog det som du mest kan tillföra som jag ser det. Om du frågar mig bör du påpeka motsägelser i första hand, och i andra hand skriva mer resonerande inlägg som kanske kan stå mer för sig själva. Vilket ju iofs var lite vad bloggen utvecklades till under dess senare del, enligt min uppfattning, så kanske bara fortsätta på det spåret helt enkelt?

  Jag skulle kunna tänka mig att samla in till en paneldebatt mellan dig, LD, och Fanny. Hårt modererad, givetvis. 🙂 Den insamlade potten skänks till ”välgörande ändamål”, om alla ställer upp. Hur kan de neka till ett sånt upplägg? Ställer du upp? 🙂

 3. Fortsätt att skriva! Min uppfattningen är att bloggen har haft en betydelse, trots att den har funnits under relativt kort tid.
  Varför inte fortsätta med en blandning av vad du har gjort fram tills nu?
  Jag önskar dig lycka till och ser fram emot att läsa dina inlägg.

 4. Hej!
  kul att du är tillbaka!
  Tack för det!

  Jag har full förståelse och största respekt om du väljer att inte fortsätta. Framför allt med hotet om researchgruppen(afa) hängande över dig.

  Hur som, du är en vardagshjälte för mig! 😉

 5. Hade uppskattat om du gjorde en serie inlägg på temat för dina tweet om radikalfeministisk ironi. Att visa på ideologiers eller individers dubbelmoral är alltid avslöjande.

  • Håller med om detta! Skulle även vilja se en blandning av bemötande av andra bloggar (som tidigare) blandat med lite egna inlägg.

 6. Tycker din blogg har tillfört mycket och ser gärna att du fortsätter blogga, gärna med en blandning.
  Ser mej som feminist och uppskattar att du vänder och vrider på saker och ting och öppnar upp mitt synfält.
  Ser framemot och hoppas att du vill fortsätta att blogga och skriva tänkvärda och läsvänliga inlägg!

 7. ” Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.”

  Tycker jag passar som citat här. Jag kan inte säga så mycket mer.

  De enda svenska bloggarna jag läser är din och bloggkommentatorernas. I det sistnämnda fallet håller jag sällan med dem, men det är inte samma sak som att inte uppskatta det dem gör. Ni arbetar lite med samma sak; vara ett filter över en del av det som händer i den svenska bloggvärlden. Det räcker att ta del av erat, för att få veta ”det viktigaste”.

  Det som du gjort så bra är att du kommenterat sexism. Egentligen ingenting annat. Du har gjort det bra utan ansträngande försökt göra dig lustig över det. Även om det varit väldigt mycket läslust. Det finns värdighet i det.

  Skriv så länge du gillar det, för jag tror att det här har möjlighet till att bara vara början.

 8. Tack för det! Har skrivit det på Twitter men skriver det gärna igen. Din blogg behövs. Toppen att du avanonymiserat den. Ju mer jag läser ju mindre förstår jag hur de argaste rösterna resonerar. Speciellt deras reaktioner på din blogg. Jag har tidigare funderat på hur de skulle ta emot din typ av reflektioner och trodde någonstans att det skulle ha tagits emot mer sansat. Så kör på!

 9. Tycker att du har gjort ett bra jobb hittills och hoppas att du fortsätter. Ju flera som visar upp radikalfeministernas galenskaper och dubbla måttstockar desto bättre. Du får dock gärna skriva lite egna funderingar om t.ex feminismen för jag är säker på att du har vettiga saker att säga.

 10. Hej.

  Läser dig med stort intresse och du har lagt ner ett fint arbete med att belysa de absurda företeelser som ges uttryck för på vissa bloggar.
  Väldigt trevligt att du kommer att fortsätta, det behövs.
  Som vissa andra uttryckt det är kanske en blandning av grävande i andra bloggar och egna alster.

  Keep up the good work.
  Håkan

 11. Kan bara instämma (en vecka för sent.)
  Saklighet behöver vi mer av. Skulle fortsätta att läsa även om du inriktade dig på annat. Kanske skulle jag då inte alltid bara hålla med!

  Gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s