Hört på Twitter #3

Det har blivit dags för en ny Hört på Twitter, och här kommer några utlåtelser från det senaste dygnet:

mindreobehaglig

Det är ju bra om de inte längre tycker att min blogg är obehaglig, eller i varje fall att den är mindre obehaglig. Varför de ändrat sig vet jag inte riktigt. Det enda som förändrats på sistone, är att bloggen inte längre skrivs anonymt. Det kanske räcker för att göra den mindre obehaglig? Jag tycker bara att det verkar orimligt, med tanke på hur det lät för bara några dagar sedan.

Jag fick i alla fall gott beröm av en feminist imorse. Någon som anonymiseras här, för att det var i ett privat meddelande och inte offentligt:
tji

Det är positivt när folk som läser bloggen upptäcker att det inte alls är någon ”kvinnohatande rasseblogg” (som den har kallats). Jag har aldrig läst Pär Ström, så kan inte uttala mig på den punkten. Däremot läste jag också det här påståendet på Twitter:

statistikfel

Här ser vi ett vanligt hinder i diskussionen. Man är ju hellre den som tycker att det är fel att kvinnor misshandlas och dör, än den som bara bryr sig om torra statistikfel och höga röster. Det går an att anklaga mig för att tycka att kvinnomisshandel och mord på kvinnor är okej, trots att jag aldrig ens på skämt påstått att det skulle vara det. Det går an, för att jag kritiserar faktafel och tycker om god ton. Det går an — för den som har mage att rätta en feminist, tycker per automatik att det är okej att mörda kvinnor. Någon annan grund för påståendet att jag skulle göra det finns inte.

Detta är faktiskt också ett subtilt uttryck för manshat.

13 reaktioner på ”Hört på Twitter #3

 1. Den värsta chocken börjar väl lägga sig. Det du gjort och gör är ju att peta på deras feta intellektuella egon vilket dom inte kan göra nåt åt. Såklart det upplevs obehagligt för den som inte är van men nu börjar dom vänja sig. Kul också med feministen. Vi är nog många som gillar det du gör.

 2. Jag föreslår att du läser lite av Pär Ström, hans texter är faktiskt mycket läsvärda.
  Jag har svårt att förstå varför han blivit så hatad av alla feminister. Jag misstänker att det beror på Zolfagarys hatsida ”vita kränkta män”, där han valdes ut som mobbingobjekt.

 3. Pär Ström kränkte aldrig någon, höjde aldrig rösten, utan förde bara fram ett alternativt sätt att arbeta för jämställdhet, ofta med stöd av statistik dessutom. Det var hans milda attityd som gjorde radikalfeministerna rosenrasande. Däremot hade han inte alltid så bra koll på kommentarfältet, men det är han ju inte ensam om precis.
  Kawa Zolfagary, som ligger bakom ”Vita kränkta män”, är däremot en riktig näthatare. Har ni möjligen sett hans ”skämtteckning”, nidbilden av Pär Ström med texten ”Könsneutrala pronomen?”, ”Måste knulla en gris”, som han tidigare visade upp på sin blogg. Sådant tycker Hr Zolfagary är kul. Denne man omhuldas av feminister och av en viss typ av rasister. Oklart varför. Men Kawa vill inte, påstår han som den feminist han är, kränka folk överhuvudtaget. Kränkandet och hatet kommer ju som bekant från annat håll har vi fått lära oss. Men så här skrev han nyligen på Twitter: ”Nej, jag undviker att kränka folk överhuvudtaget. Ja, jag är feminist”. En tragisk figur.

  • Jag har läst Pär Ström och att säga att han har stöd av statistik är att leka lite med sanningen imo. Jag trodde jag skulle börja gråta av hans bok ”mansförtryck och kvinnovälde”.
   Jag förespråkar ju absolut hans sätt att diskutera framför aggressivitet men han var inte helt rimlig i alla fall.
   Däremot är jag inte heller okej med det drev som blev mot honom. Det är inte okej mot någon. Framförallt inte eftersom han faktiskt fick ett reellt mediadrev efter sig.

 4. Pär Ström är en hedersman som blivit näthatad, manshatad, och utmobbad av feminister på precis samma osakliga grunder som den kampanj som nyligen bedrivits gentemot Tenebrism. Det faktum att Pär Ström antagligen upplevdes som ett större hot pga sin närvaro i press och TV gör att kritiken aldrig skruvades ned som den verkar ha gjort gentemot dig, Tenebrism.

 5. Samma radikalfeminister som precis näthatat Pär Ström vände sig sedan, helt utan ett uns av hälsosam skam över sitt hyckleri, rakt in i tv-kamerorna och begrät sig över de näthat de själva utsattes för. Jag ställer mig inte bakom någotdera näthat från något håll, men man skall åtminstone ha så mycket skam i kroppen att man inte ägnar sig åt samma sak själv som man i nästa andetag anser sig vara ett offer för. Dessutom är frånvaron av God Ton och det debattklimat som råder i mångt och mycket, vill jag hävda, på grund av att vänstern generellt och specifikt radikalfeministerna satt detta i system. De skördar helt enkelt de som de själva har sått, många gånger. När debatten tas ned på den nivå¨där radikalfeministerna håller den av princip, ja, då är det inte så konstigt att näthatet flödar tillbaka, även om det är oursäktligt i båda fall. Radikalfeministerna bör titta sig i spegeln och ta ansvar för det faktum att de är med och uttryckligen ogiltigförklarar sakargument till förmån för legitimiserandet av näthat som argument.

 6. – Herre gud över 20 miljoner dog i tsunamin 2004. Vi måste satsa allt på tsunamihotet.
  – Nu var det ”bara” 250 000 som dog. Det finns nog andra saker att lägga resurser på också.
  – Här dör folk och du kritiserar mig för dålig statistik. Hatar du folk i tsunamiriskzoner? Gillar du drunknande barn?

 7. Pingback: Finsnusk och fulsnusk | WTF?

 8. Mindre ”obehaglig” men fortfarande ”vidrig”.
  Det har gått lite inflation i vissa ord sedan jag flyttade utomlands …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s