Hatet är okej om inte fel personer ser det

Lady Dahmer skriver om Fittstim.

Hon anser att avsnitt 2 av Belinda Olssons tvprogram spelade ”antifeministerna rakt i händerna” när det ”cementerade feministen som manshatare”. Jag undrar varför hon i så fall har något problem med det? Dels betraktar hon sig som allierad med Fanny Åström, som ogillar idén om att ta avstånd från manshat, och med Jaylazkar, som förespråkar i princip alla mäns utrotning. Dels har hon också själv skrivit t.ex. att manshat är en ”ventilation” som män ”helt enkelt får ta”. Problemet tycks alltså inte vara manshat eller att feminister uttrycker sig manshatiskt, utan att det är dåligt om fel personer får syn på det. (Jag håller inte med om att Olsson visar bilden av feminister som manshatare, men det blir en separat diskussion.)

Hon vill inte att tittarna skall känna att det är ”synd om mannen ‘som alltid får en massa skit'”. Fair enough. Jag tycker inte heller att det är synd om mannen. Delar jag inte privilegieteorins övertygelse, kan jag inte gärna hävda att det är synd om män för att de är män. Men det kan ju fortfarande till äventyrs vara synd om enskilda män och kvinnor, på grund av hur de behandlas av andra människor. Jag tycker det är synd om människor som möter hat, hot och övergrepp.

Hon ”tycker inte synd om Pär Ström” för att hon själv drabbats av ett större och/eller värre hat utan att lägga ner. Det är berömvärt att orka hantera hat, och trist att det skall behövas, men att man gör det behöver väl inte betyda att det inte kan vara synd om andra? Pär Ström blev mobbad för sina åsikter, och det är väl synd. Det är synd att feminister mobbas, att andra förespråkare av jämställdhet mobbas, eller att någon över huvud taget mobbas endast för att ha uttryckt sin mening. Jag har också mobbats i mindre utsträckning, mottagit mordhot, o.s.v. Jag vet att det är jobbigt att behöva hantera, och är glad över att inte ha behövt göra det i samma utsträckning som Lady Dahmer säkert har gjort, Pär Ström fick göra, m.fl.

Hon tänker att folk ser Olssons program och tänker att ”de där feministerna är ju som nazister!”. Även om programmet inte ger den mest sympatiska bild av den feministiska rörelsen (och någon sådan vore inte heller korrekt), utmålar den knappast feminister som nazister. Jag har däremot noterat vissa idéer inom feminismen som för mina tankar åt det hållet. Då menar jag inte bara det yttersta fåtal som likt Jaylazkar uttryckligen vill utrota en världsbefolkning, utan idéer som dessa eller dessa.

9 reaktioner på ”Hatet är okej om inte fel personer ser det

 1. Lady D är också en hatare men har ännu inte vågat ta steget fullt ut. Hon låter sina trogna vapendragare Fanny och Jaylazkar göra jobbet åt henne.

 2. Pingback: Vita Virtanens privilegier | WTF?

 3. Jag är ytterst tveksam till att hon skulle ha drabbats av något större eller värre än Pär Ström. Han fick bära det totala hundhuvudet och blev feminismens ärkefiende- utan att förtjäna det alls.

  • Vem som fått utstå mest hat vet verken du eller jag.

   ”utan att förtjäna det alls” är högst personligt. Hans anhängare tycker säkert synd om honom medan Lady Dahmers anhängare snarare tycker han förtjänar det.

 4. Skillnaden är väl att Ström mobbades av etablerade kutur och mediepersonligheter, tänker på pjäsen som Lo Kauppi satte upp och som hyllades. LD och Sveland har fått ta emot anonyma mejl vilket Ström också uppger att han har fått. Men jag tror att det var kultur och mediasveriges mobbning som tog hårdast och som fortsatte även efter det att han lagt av.

  • Personligen vore jag mer rädd för anonyma psykopater än mediepersonligheter. Jag tror ingen av dessa offentliga mediepersonligheter skulle gå till fysiskt angrepp. En privatperson kan däremot vara vem som helst och det är betydligt större risk att dessa kan begå brott.

 5. Jag blir ganska provocerad av Belinda som ville påstå att ”lattepapporna” var kuvade. Vem fan är hon att säga så? Är alla pappor som tar sin papparoll på större allvar kuvade? Det ligger bara i mammors natur att vilja ta hand om sina barn? Jag kan lova er att det finns gott om män där ute som inte har ett jobb de brinner för, så när de får barn prioriterar de hellre dem framför sitt jobb.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s