Hört på Twitter #4

Det var ett tag sedan, så nu är det dags.

vidrig

Svarade att det var tråkigt att hon tyckte det, och önskade henne en fortsatt bra dag.

frittspelrum

Den här bloggen är inte dedikerad till någon alls. Den kritiserar vad några radikalfeministiska bloggare skriver. Jag har aldrig påstått att Fanny har borderline, och jag har aldrig bemött inlägg som handlar om hennes egen psykiska hälsa. I kommentarsfältet har det hänt att man nämnt psykisk ohälsa, men det är inte spekulation utan något hon själv offentliggjort på sin blogg. Hur konstruktivt det är att diskutera det kan däremot ifrågasättas. Min favorit här är dock att Tenebrism erbjuder fritt spelrum. Ja, vad hemskt med fritt spelrum!

popular

Jag är inte antifeminist, men antar att det känns enklare att avfärda mig som en. Känsla av tillhörighet? Det är inte jag som förespråkar identitetspolitik, systerskap (eller broderskap) med likatänkande, eller separatism. Det är kul när folk gillar vad jag skriver, men tro det eller ej så motiveras jag inte speciellt mycket av andras bekräftelse när jag bloggar. Rätt populär har bloggen kanske blivit. Nästan 100 000 träffar på lite över två månader.

1u1M0_hq

Jag är inte antifeminist, i betydelsen att jag skulle vara anti all feminism. Jag är anti radikalfeminism, men inte anti liberalfeminism. Varför skulle inte feminister tycka att min blogg är helt i sin ordning? De är säkert ofta oeniga med vad jag skriver, men kritik mot feminism bör väl vara i sin ordning även om man inte håller med den. Att feminister borde vara så avogt inställda till invändningar och avvikande röster tycker jag säljer dem kort. För övrigt är inte jag mitt kommentarsfält. Det händer att jag raderar saker, men det mesta får stå. Jag har för mig att LD:s brist på högre utbildning har nämnts, och jag håller med om att det inte är så konstruktivt, men bedömer det som beskedligare än hennes egen retorik.

14 reaktioner på ”Hört på Twitter #4

 1. Ja,det är ju skillnad på när feminister skriver nedsättande saker om män som grupp och när en man andas den allra minsta kriitik mot feminismen. Feministerna tror att deras mantra om intersektionalitet skall frånta dom ansvaret för all skit som dom skriver i feminismens namn.
  Tyvärr för dom så är det bara dom troende feministerna som accepterar den sortens resonemang.

   • Jo, deras matematikkunskaper lämnar också mera att önska. Men känner de att det är 1000 kommentarer så är det väl så. Vem är vi att komma med förtryckande räkning och fakta?

 2. Om Fanny inte själv upprepade gånger hade skrivit om sin psykiska ohälsa så hade jag tyckt det vara olämpligt att diskutera. Att må dåligt psykiskt är något som de flesta någon gång i livet drabbas av, mer eller mindre, och man ska akta sig för att vara dömande. Psykisk ohälsa säger ingenting om en persons intellektuella kapacitet. Problemet med Fanny är att hon beskyller patriarkatet för att vara orsaken till hennes dåliga psykiska hälsa. Eftersom hon själv gör den kopplingen samt tämligen ofta publicerar olika exempel på hur ”vidriga” män är och hur detta får henne att må så blir ju hennes psykiska ohälsa en naturlig frågeställning. Däremot har jag full förståelse för att det kan kännas obehagligt för henne att detta diskuteras och detta är något jag har funderat en del på. Det är helt klart att Fanny och Jaylazkar lider av psykisk ohälsa och detta påstående grundar jag endast på deras egna texter. Hur skiljer man på detta och deras åsikter? Går de att skilja på? Ska man ens försöka skilja på det? Hur mycket hänsyn ska man ge med hänsyn till deras ålder och mognadsnivå? Har det någon betydelse? Var går gränsen för hur mycket hat och generaliserande kränkningar man kan sprida innan omgivningen har rätt att reagera? Vilket ansvar har omgivningen, dvs både de som är kritiska men även de som supporterar detta och stöttar hatet? Tja, så funderar jag, iallafall. Någon som har samma tankar?

  • Personligen tycker jag att man har rätt att reagera mot ett respektlöst, osunt och ouppfostrat beteende man möter oavsett om avsändaren är sjuk eller ej.

   Ingen, vare sig man är frisk, feminist, eller lider av sjukdom har en ursäkt för bristande respekt eller annat dåligt beteende.
   Möjligen har man en förklaring, men det är fortfarande ingen ursäkt.

   Om ingen säger ifrån, hur skall man då veta om sitt beteende är acceptabelt eller ej? Så länge ingen ryter ifrån innebär detta ju per automatik att deras beteende accepteras.

   • Fanny har väl själv sagt samma sak om män med neuropsykiatriska funktionshinder? Att deras funktionshinder inte är en ursäkt.

   • Jo, det har du rätt i. Det jag har svårt för är när argumenten är så hjärtskärande genomskinliga i sin bekräftelsesträvan att man vet att det inte finns en ideologisk tanke bakom utan snarare ett sårat ego.

 3. Vill bara säga att jag ser mig själv som radikalfeminist, i den bemärkelsen att jag köper teorin om könsmaktsordningen. Men jag tycker ditt inlägg i debatten är sjukt vettig på många sätt även om jag inte alltid håller med och generellt har svårt för liberalism. Men det är lixom de ifrågasättande rösterna, tillsammans med de medhållande, som ger substans åt min övertygelse. Medan den feministiska debatt som pågår i bloggosfären just nu är sjukt inavlad. Så tack för att du öppnar iaf mina ögon ngt. Alla röster behövs, annars blir vi bekväma och enkelspåriga, och innan vi vet ordet av har vi en diktatur.

  • Nämen det var väl roligt att du ville ”komma ut” som radikalfeminist”. Anser mig själv ha en liten ådra åt det hållet. Låter rimligt tycker jag att könsmaktsordningen har sina rötter i de patriarkala strukturer som utgjorde det gamla medeltida Svenska bybondesamhället. Men att hålla på att gapa om patriarkatet idag känns bara..lite för mycket. Fanny, LD mfl är ju inga feminister överhuvudtaget. Man måste börja med att bli humanist och demokrat innan man kan bygga vidare på sin värdegrund och eventuellt så småning om bli feminist eller nåt annat i sin ideologiska överbyggnad.

 4. Haha, dessa ”hört på twitter” är bland de mest underhållande läsningarna i den här bloggen. Påminner lite om när Dawkins driver med hans hatare och läser upp mailen som de skickat in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s