Obildat hat bygger murar

WDF skriver om obildat hat.

Hon karakteriserar det obildade hatet så här: ”Feminister är äckliga fittor som borde avlivas. Män är bäst. Jag är en schysst kille. Kvinnor vill bli våldtagna. Det är synd om män. Somliga barn gillar att ha sex med vuxna. Jag är en schysst kille…” (Och så fortsätter det.) Hon exemplifierar med fyra kommentarer hon fått, men ingen av dem hävdar att feminister borde avlivas eller att kvinnor vill bli våldtagna. (Det borde de inte, och det vill de inte.) Kommentarerna är skarpa i tonen, de håller inte med — men de är inte hatiska eller hotfulla mot enskild person.

Samtidigt kallar hon bara fem inlägg tidigare mig för ”denna störda och sjuka människa”, anklagar mig för ”patriarkal hjärntvättning” och frågar sig ”hur fan kan han få gå lös?” — i ett försök att utmåla mig som pedofil våldtäktsman. För att säga det på deras eget språk, bör man kanske undvika att själv reproducera de negativa strukturer man klagar över.

Jag förnekar naturligtvis inte att det existerar sådant här hat mot feminister och mot kvinnor. Även om ”jag tror du har fel, så här tänker jag” många gånger uppfattas som ”jävla luder, du behöver bara lite kuk”, stämmer det också att en del säger saker av den senare typen. Hat möter hat, volymen skruvas upp, tonen blir fientlig, och det bygger en mur för de som vill kunna diskutera frågorna på ett nyfiket och utforskande sätt — eller för de som vet precis vad de anser, men ändå vill diskutera fredligt utan hårda ord.

Post skriptum. Ja, jag vet vem det är som driver WDF, så ni behöver inte outa henne i mitt kommentarsfält.

9 reaktioner på ”Obildat hat bygger murar

 1. God ton och eftertanke är förlegat. Analys även där det går emot din ideologi är förkastligt och stöter du på meningsmotståndare som kan argumentera sin ståndpunkt med sakliga argument ich genomarbetad anlys så raljeras det.
  Välkommen till bloggosfären.
  Uppenbarligen har jag nu delgett någon form av perverterad läggning även jag, då det tydligen är så att alla som inte tar aktivt avstånd från dig är av samma skrot och korn som du, det vill säga de skrot och korn _De_bestämt du är gjord av. Baserat på saker de sedan vridit in absurdum.
  Mjo……det är rimlighet på hög nivå.

 2. Logik är inte extremfeministernas starkaste sida.. Dom kan själva skriva hur mycket skit som helst om män som grupp men om någon man ens andas den mildaste kritik mot dom så skriker dom Breivik,hatare och nazister.

   • Det där beror väl på, håller man på och gapar om att ALLA män förtycker ALLA kvinnor så är ju det ett kvitto på att man har stora problem.

   • Kan väl hända att inte alla extremfeminister uttrycker hat mot män men om ni inte håller med så borde väl ni mera ”moderata extremfeminster”(om nu någon som kallar sig extrem kan vara moderat i sina åsikter) protestera mot sådana som Fanny om ni vill distansera er ?
    Annars är det ju sådana som Fanny som blir den bild som syns utåt och därmed får representera gruppen i de flestas ögon.

   • Nej,jag har inte sett dina duster med extremfeministerna eftersom jag inte hänger på deras bloggar och twitterkonton.
    Jag tror dig dock på ditt ord och tycker att det är synd att inte fler feminister reagerar som du. Det är bara genom att ställa extremfeministerna till svars för deras hat som vi kanske kan vända den rådande trenden i samhället att det är ok att skriva vilken skit som helst om vita män medan minsta kritik mot feminismen skall ifrågasättas.

  • Stämmer för vissa, men förmodligen inte för de flesta. Det är det där med att de som beter sig så, också blir de som syns och hörs mest och som utgör arketypen i debatten. Precis som män som våldtar eller begår andra våldsbrott ofta görs till generell arketyp åt från motsatt håll.

 3. Lite intressant stil det där, att först beskriva med egna ord vad kommentarerna skall innehålla, och sedan exemplifiera med kommentarer som inte alls säger någonting av det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s