Om

Tenebrism är en måleriteknik som går ut på att starkt belysa ett motivs väsentliga delar, och samtidigt kasta det oväsentliga i mörker. Den förknippas framför allt med 1600-talet och användes flitigt av konstnärer som Caravaggio, Gentileschi, Rembrandt och Rubens. Det får stå som en liknelse för mitt sätt att här bemöta radikalfeministiska bloggar.

10 reaktioner på ”Om

  1. Pingback: Radikalfeminister på Internet | Maniac Media

  2. Det var verkligen inte svårt att lista ut vem du var. Kände direkt igen ditt sätt att skriva och din förmåga att blixtsnabbt fokusera på essensen i en text du kritiserar. Fattar inte hur du orkar, men hoppas att du fortsätter belysa denna idioti som i gammelmedia får stå helt oemotsagd.

  3. Pingback: Ordet till Susanna Pettersson idag! | Högrelius funderingar!

  4. Tack för utmärkt blogg. Efter P1-”debatt” insåg jag att något var fel och att jag fick rycka tag i mig. Efter en tids läsande insåg jag att ett klargörande var viktigt: Feminism är inte lika med RadikalFeminism, även om radikalfeminister (i de flesta fall) använder begreppet Feminist utan att kvalificera det. Och ytterst få (kvinnor/män) ställer upp på radikalfeminism. Så vilka representerar de?

    Och så fann jag din blogg. Utmärkt!

  5. ”Den förknippas framför allt med 1600-talet och användes flitigt av konstnärer som Caravaggio, Gentileschi, Rembrandt och Rubens.” Och Georges de La Tour.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s