Om mäns jävla utlösningar (2)

Fanny skriver åter om mäns jävla utlösningar.

Hon får respons från ”just män” — ”vem kunde ana”. Tja, när man skriver om mäns utlösninar, är det väl sannolikt männen själva som lär kommentera det?

Hon säger att det känns som att män ”inte vill engagera sig i något” om det inte leder ”till total jävla perfektion”. En rimligare anledning till att män påpekar att hon aldrig lär uppleva ett (i sina egna ögon) perfekt samhälle, är att hon klagar över så många, och ibland för de flesta rent triviala, saker. Finns det några realistiska omständigheter under vilka hon skulle bli någorlunda nöjd med, om inte hela samhället, så i varje fall med sitt liv i det? Om svaret är nej, beror kanske andras påpekanden — rätt eller fel — på det.

Hon hävdar att män inte brukar ”vara så bra på att förbättra för kvinnor”, så om de inte vill kämpa mot patriarkatet ”förvånar” det ”väl inte egentligen”. Tidigare har hon hävdat att hon ogillar härskartekniker. Hur går det ihop?

Hon skriver att poängen med avbrutet samlag är att ”det finns en massa saker män kan göra för att skydda kvinnan som de tyvärr i nuläget inte alltid gör”. Som om kvinnan vore ett objekt att skydda, och inte ett subjekt med eget ansvar? I allmänhet kommer bägge parter gemensamt överens om sådant som preventivmedel och vad sexlivet skall innehålla och inte. Det är bägges ansvar att skydda sig mot oönskad graviditet, men kanske framför allt kvinnans, för att det är hon som måste ta de största konsekvenserna, och hon som har beslutsrätt över huruvida hon skall abortera eller behålla barnet.

Hon undrar varför det sällan lyfts fram att inte p-piller är helt säkra lösningar. Den enkla förklaringen är vetenskap. P-piller är en så gott som helt säker lösning. Skyddet är nästan lika säkert som sterilisering, mer än 99 %. Vid avbrutet samlag är skyddet däremot lågt. (Källa: Netdoktor.se) Kanske borde Fanny själv ta större ansvar för sina kunskaper om preventivmedel?

(Se det första inlägget här.)

5 reaktioner på ”Om mäns jävla utlösningar (2)

  1. Om män som tydligen inte varit så på för att förbättra för kvinnor. Hmm, vi tar bort de bekvämligheter i samhället som är uppfunna, konstruerade och byggda av män, så får vi se… nej det var kanske att ta i. Vi tar bort de saker i samhället som män uppfunnit, konstruerat och byggt till de områden som domineras av kvinnor. Vi börjar med vävmaskiner, trådspinnare, symaskiner, spisar, tvättmaskiner, damsugare och diskmaskiner. Kanske något som Fanny klarar sig utan. Sociala medier används mest av kvinnor. Hejdå Fejjan, twitter mm. P-piller och säker abort? Gone! Kunskap om förlossningsförgiftning? Nope. Ingen barriärvård här inte. Men sen kan hon ju inte börja använda manliga saker när hon tar sig in på manliga områden. När hon mekar sin kvinnokonstruerade bil får hon använda helt egna muttrar och verktyg. För att inte tala om den helt revolutionerande motorn som tar henne till jobbet. Helt utan manlig teknik.
    Fanny, your world is gonna change!

    • @Anders

      Jag tror hon menar att vi män fortfarande våldtar och misshandlar kvinnor samt sitter och tar oss an arbetsuppdrag som lika gärna en duktig kvinna skulle kunna göra. Om vi bara gjorde det för kvinnorna, hur svårt är det liksom att inte våldta och misshandla kvinnor?

  2. ”Att skydda kvinnor” är grundförutsättningen för artens fortlevnad och den ursprungliga definitionen av ”patriarkat.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s